Teksten van Neoclassicistisch winkelhuis

Winkel ()

Winkelhuis uit het einde van de 19de eeuw, de erker op de verdieping dateert van 1909. Baksteenbouw van vier bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak. Bepleisterde en lichtgroenbeschilderde neoclassicistische gevel met doorlopende banden. Bijna gevelbrede, driezijdige houten erker met bekronend balkon met nieuwe, metalen borstwering. Rechthoekige vensters met omlopende druiplijst en diamantkoppen als sluitsteen. Aangepaste begane grond met recente winkelpui.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1909.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Neoclassicistisch winkelhuis ()

Neoclassicistisch winkelhuis van vier bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); laatste kwart 19de eeuw. Bepleisterde en groenbeschilderde baksteenbouw, na verbouwing van 1909 voorzien van centrale houten erker met bekronend balkon, vernieuwde borstwering. Rechthoekige vensters met diamantkopvormige sluitstenen onder doorlopend druiplijstje. Aangepaste begane grond.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1909.

Auteurs:  Huys, Martine