Winkelhuis

Gemeente De Haan

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Typologiewinkels
Stijlneoclassicisme
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Winkelhuis van circa 1900 met recente winkelpui. Baksteenbouw van vier bouwlagen met een bepleisterde en bruinbeschilderde gevel in neoclassicistische stijl. Kenmerkend zijn de pilasters van de kolossale orde steunend op een geprofileerde lijst op consoles en met sokkels en Korinthische kapitelen, bovenaan een tweelicht gescheiden door pilasters die een hoofdgestel dragen en het bekronend driehoekig fronton met rocaille in het timpaan. Beeldbepalende, driezijdige en oplopende houten erker met vernieuwd schrijnwerk naar oud model.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia