Winkel ()

Winkelhuis van circa 1900 met recente winkelpui. Baksteenbouw van vier bouwlagen met een bepleisterde en bruinbeschilderde gevel in neoclassicistische stijl. Kenmerkend zijn de pilasters van de kolossale orde steunend op een geprofileerde lijst op consoles en met sokkels en Korinthische kapitelen, bovenaan een tweelicht gescheiden door pilasters die een hoofdgestel dragen en het bekronend driehoekig fronton met rocaille in het timpaan. Beeldbepalende, driezijdige en oplopende houten erker met vernieuwd schrijnwerk naar oud model.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Winkel ()

Breedhuis van vier bouwlagen uit het laatste kwart van de 19de - eerste kwart van de 20ste eeuw. Bepleisterd en lichtblauw beschilderd gevelparement, gedomineerd door centrale, doorlopende houten erker, uitlopend op tweelicht onder hoofdgestel; kolossale composiet pilasters onder driehoekig fronton met rocaille. Winkelpui in 1948 naar ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan) aangepast tot krantenwinkel; sindsdien vernieuwd met behoud van oude functie.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1948.

Auteurs:  Huys, Martine