Rij eclectische winkels

Beschrijving

Nummers 13 en 15: twee gelijkaardige winkelhuizen respectievelijk van 1903 en 1905, bij nummer 15 is later een dakverdieping toegevoegd. Drie bouwlagen en telkens twee traveeën. Parement met witgeglazuurde bakstenen verlevendigd met doorlopende banden in bruin-, respectievelijk groengeglazuurde baksteen. Segmentboogvormige vensters, gekoppeld op de bovenste verdieping en onder druiplijst met art-nouveauversiering en sluitstenen met bloemmotief. Hoofdgestel met tegelfries met florale motieven. Aangepaste begane grond met recente winkelpui. Nummer 17 werd inmiddels gesloopt.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1903 en 1905.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia