Rijtje eclectische winkelhuizen

Beschrijving

Nummers 13 en 15: twee gelijkaardige winkelhuizen respectievelijk van 1903 en 1905, bij nummer 15 is later een dakverdieping toegevoegd. Drie bouwlagen en telkens twee travee├źn. Parement met witgeglazuurde bakstenen verlevendigd met doorlopende banden in bruin-, respectievelijk groengeglazuurde baksteen. Segmentboogvormige vensters, gekoppeld op de bovenste verdieping en onder druiplijst met art-nouveauversiering en sluitstenen met bloemmotief. Hoofdgestel met tegelfries met florale motieven. Aangepaste begane grond met recente winkelpui. Nummer 17 werd inmiddels gesloopt.

• GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen Wenduine, 1903 en 1905.

Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia