Winkel ()

Winkelhuis van 1907 met eclectisch uitgewerkte gevel met art-nouveau-inslag. Drie bouwlagen onder mansardedak (leien) uitlopend op een centraal dakvenster met tuitgevel en schouderstukken. Parement in witgeglazuurde baksteen verlevendigd door banden in bruingeglazuurde baksteen. Vernieuwde, centrale erker met bekronend balkon. Segmentboogvormige, gekoppelde vensters onder korfboogvormige druiplijst en met sluitstenen versierd met florale motieven. Vensteromlijsting op de verdieping versierd met spiegels en cirkelmotief. Brede dakgoot rustend op uitgelengde, houten consoles.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1907.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Winkel ()

Winkelhuis uit 1907. Drie bouwlagen onder mansardedak (leien), overstekend op uitgewerkte en uitgelengde houten consoles. Gevelparement bekleed met siertegels met rode banden. Centrale erker met bekronend balkon waarboven dakvensters in schoudergevel. Art-nouveau-inslag voor uitwerking van getoogde vensters. Vernieuwde erker. Analoge afwerking voor deels aangepast hoekpand nummer 21.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1907.

Auteurs:  Huys, Martine