Winkel ()

Winkelhuis van 1907 ontworpen door architect René Derleyn (Wenduine). Rijhuis van drie bouwlagen onder vernieuwd tentdak (leien). Parement in gele baksteen boven een lage, blauwhardstenen plint, gebruik van rode baksteen voor de doorlopende banden, strek op de eerste verdieping en siermetselwerk onder de dakgoot. Gebruik van blauwe hardsteen voor hoekblokken, sluitsteen en bovendorpels van het gekoppeld segmentboogvenster op de tweede verdieping. Winkelpui met rechthoekig uitstalraam en smalle flankerende winkel- en huisdeur onder doorlopende I-balk met rozetversiering en steunend op natuurstenen imposten. Bewaarde paneeldeuren met sierlijke, smeedijzeren deurkrukken. Breed segmentboogvenster op de verdieping met houten balkon en recente metalen balustrade.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1907.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Winkel ()

Winkelhuis uit 1907 naar ontwerp van architect René Derleyn (Wenduine). Drie bouwlagen onder vernieuwd tentdak. Arduinen plint waarboven gevelparement in gele baksteen, verlevendigd door middel van rode banden. Centraal houten balkon op dito consoles; gietijzeren borstwering. Centraal rechthoekig winkelraam, geflankeerd door dito winkeldeur (links) en dito huisdeur (rechts); als puilijst een doorlopende ijzeren latei met rozetnoppen, opgevangen op imposten van natuursteen. Doorlopende waterlijsten. Getoogde vensters.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1907.

Auteurs:  Huys, Martine