Teksten van Villa Rosa Regina

Villa Rosa Regina ()

Villa "ROSA-REGINA" zie beschilderd opschrift, in 1939 ontworpen met kubistische vormgeving door architect Maurice Haegebaert (De Haan). Twee bouwlagen onder plat dak, beraapte gevels, beschilderd op de begane grond in oker (ook de betegelde plint), grijs op de verdieping. Strakke en rigide vormgeving door de monumentale voorbouw met centraal geplaatste, oplopende erker, de brede dakrand en de als luifels uitstekende bovendorpels van de rechthoekige muuropeningen. Trappenhuis in de linker zijgevel verlicht door smal verticaal venster en patrijspoort. Lage erker tegen de rechter zijgevel.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1939.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Modernistische villa ()

Alleenstaande modernistische villa uit 1939, naar ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan). Twee bouwlagen onder plat dak. Beraapt gevelparement, volgens bouwaanvraag op betegelde plint, thans beraapt en groenbeschilderd. Symmetrische opbouw met risalietvormende erker als middenpartij. Begane grond, rechthoekige muuropeningen en kroonlijst onder korte, rechte luifels. Trapkast en patrijspoort in linkse zijgevel.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1939.

Auteurs:  Huys, Martine