Villa

Gemeente De Haan
Locatie Leopold Brionstraat 1, De Haan (West-Vlaanderen)
Status Verbouwd of Gesloopt

• Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

Beschrijving

Anglo-Normanidisch getinte villa in laag ommuurde tuin; gebouwd in 1927 naar ontwerp van architect T. Bovee (Brugge). Verhoogde begane grond van breuksteen waarboven één bouwlaag onder zadeldaken. Zijrisalieten uitlopend op puntgevel met driezijdige houten erkers; pseudo-vakwerk in geveltoppen. Loggia met balusterborstwering en rondboogportaal. Rechthoekige vensters met verzorgd houtwerk onder meer kleine roedeverdeling. Beglaasde vleugelrondboogdeur, garage links in souterrain.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1927.

Bron: Delepiere A.-M., Huys M. & Kerrinckx H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente De Haan, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL9, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Huys, Martine