Hotel Prince Albert

Gemeente De Haan
Locatie Manitobahelling 2, De Haan (West-Vlaanderen)
Status Verbouwd of Gesloopt

• Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

Beschrijving

Vervallen modernistisch getint hotelgebouw van vier bouwlagen onder plat dak, tweede kwart 20ste eeuw. Betegelde plint en pui, waarboven gele baksteenbouw. Horizontaliserende werking van rechthoekige, onder meer omlopende, vensterregisters, korte luifels en de op hoekpartij verhoogde, rechte kroonlijst. Afgeronde balkons met buisbalustrade. Verzorgde, betegelde inkompartij onder meer met bovenlicht waarin glas in lood.

Bron: Delepiere A.-M., Huys M. & Kerrinckx H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente De Haan, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL9, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Huys, Martine