Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Kleine villa, volgens bouwplan van 1935 opgetrokken voor Gerard Roobroeck naar de ontwerpplannen van architect Albert De Schuymer (Kruishoutem). Vrijstaande woning met voortuintje. Dubbelhuis van drie traveeën met verhoogde begane grond en zolderverdieping onder mansardedak (kunstleien). Gele bakstenen lijstgevels met omlopende gootlijst. Driezijdige erkeruitbouw tegen de linkerzijgevel. Rechts vooraan, uitgespaarde deurportiek met loggia voorzien van getrapte rondbogige deuropening met afgeronde bakstenen stoep (drie treden) naast brede halfronde vensteropening. Dieper gelegen voordeur met beglaasde, gietijzeren deur.

• Gemeentearchief Laarne, Laarne voor fusie, 874.1, Bouwvergunningen 1934-1937.

Auteurs : Verbeeck, Mieke