• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaande burgerwoning, volgens kadastergegevens daterend van circa 1937. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak. Modernistisch getinte gevel met geelbakstenen parement in streklagen. Gebruik van groengeglazuurde bakstenen met opvallend verticaal metselverband doorbroken door horizontale lagen, toegepast bij de hoge plint bij de deurtravee en de muurdammen op de verdieping. Horizontalisme door de bijna gevelbrede witbeschilderde luifels, de doorlopende vensterzone op de verdieping en links de hoger opgaande borstwering met afgeronde hoek. Rechthoekige muuropeningen, bewaarde deur in portiek en flankerend hoekvenster met horizontale roedeverdeling.

Auteurs : Van Vlaenderen, Patricia