Teksten van Tweegezinswoning

Tweegezinswoning ()

Halfvrijstaande tweegezinswoning met voortuin op de hoek met de Condéstraat, in 1937 ontworpen door architect Maurice Haegebaert (De Haan). Gele en rode baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak met massieve oplopende erkers, enerzijds afgerond en anderzijds rechthoekig. Verdiepte middenpartij centraal bekroond met overhoeks topstuk. De horizontaliserende luifels worden geaccentueerd door een witte beschildering. Rechthoekige muuropeningen met gedeeltelijk bewaard schrijnwerk. Tuin van de straat afgescheiden door bakstenen muurtje met buisleuning gevat tussen pijlers met witbeschilderde dekplaat.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1937.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Tweegezinswoning ()

Gelegen op de hoek met de Condéstraat. Modernistische getinte tweegezinswoning in spiegelbeeldschema met ommuurd voortuintje, gebouwd in 1937 naar ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan). Baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak. Verdiepte middenpartij met bekronend overhoeks topstuk; horizontaliserende luifels en lateien; afgeronde hoek links. Rechthoekige, deels omlopende muuropeningen.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1937.

Auteurs:  Huys, Martine