Pension Astrid

Beschrijving

In 1927 gebouwd als "Pension Astrid"; in 1931 verkocht aan de zusters van de Heilige Vincentius a Paolo die er hun pensionaat in onder brachten. Verbouwd en vergroot in 1933 naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan); in 1935 uitgebreid met haakse vleugel aan Ringlaan; heden rusthuis "Seigneurie De Blanke Doorn". Volgens bouwaanvraag: zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat). Centrale puntgevel waarin pseudo-vakwerk. Heden bewaard met behoud van volume, echter sterk vereenvoudigd tot geritmeerde en bepleisterde lijstgevel, met gecanneleerde lisenen en rechthoekige muuropeningen.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1933.
  • HENNON J., Wenduine. Dorpsbeelden uit het verleden, Wenduine, 1993 (2 delen).