Appartementsgebouw Nos Enfants

Beschrijving

Appartement "NOS ENFANTS" zie opschrift op de erker, in 1926 ontworpen door architect Charles Apel(Wenduine). Baksteenbouw van vier bouwlagen en twee/een traveeën onder plat dak. Gecementeerde gevel onder geknikte top met art-deco-inslag en boven een blauwhardstenen plint. Deur en venster op de begane grond onder spiegelboog met aflijnende tandlijst. Massieve driezijdige erker op de eerste verdieping met florale motieven in de verdiepte panelen op de borstwering. Bekronend balkon op tandlijst en met golvende lijst onder de dekplaat. Bovenste verdieping met smaller balkon op zware, versierde consoles en drielichtvenster met afgeschuinde hoeken. Geknikte borstwering met rolwerk en festoenen. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk met horizontale roedeverdeling in de bovenlichten.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1925-1926.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia