erfgoedobject

Kapelletje Onze-Lieve-Vrouw van Vrede

bouwkundig element
ID
54766
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54766

Juridische gevolgen

Beschrijving

Wegkapelletje ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Vrede uit de eerste helft van de 20ste eeuw, gelegen aan de hoek van Kerkstraat met de Berg- en Zandstraat. De kapel is gelegen in het grasperk links van de erftoegang van een voormalige achterin gelegen hoeve (nummer 19). Aan de andere zijde van de voormalige erftoegang staan drie linden.

Witgeschilderde bakstenen pijlerkapel onder pannen zadeldak. Geveltop met marmeren plaat met opschrift "O.L.V./ VAN VREDE/ BID VOOR ONS". Segmentboogvormige nis met blauwgeschilderd traliewerk voorzien van centraal kruismotief en offerblok. Onze-Lieve-Vrouwebeeld met blauw-wit kleed, afgeschermd door beglaasd deurtje.


Bron     : Bogaert C., Duchêne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Verbeeck, Mieke
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kapelletje Onze-Lieve-Vrouw van Vrede [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54766 (Geraadpleegd op 08-03-2021)