Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Diep achterin gelegen 18de-eeuws boerenhuis, nabij de hoek met Ascopstraat. Erf met lange, verharde oprit, aan de straatkant afgesloten door een laag 20ste-eeuws ijzeren hek aan twee vierkante, bakstenen pijlers. Haaks op de straat ingeplante woning met zuidelijk gerichte erfgevel. Breedhuis van één bouwlaag mogelijk voorheen met stal in de twee smallere linker traveeën (nu garage). Witgeschilderde, verankerde baksteenbouw op groengeschilderde plint en onder zadeldak met pannen. Rechterzijgevel met getralied zoldervenster en lelieanker in de geveltop. Voorgevel met hanggoot en behouden lage korfboogdeur: booglijst met groen geschilderde pseudosluitsteen, imposten en druiplijst. Brede rechthoekige vensteropeningen (20ste-eeuwse aanpassing).

Auteurs: Verbeeck, Mieke