Dorpscafé

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpscafé

Beschrijving

Café "Steel Bone", naar verluidt voorheen met slagerij en genaamd "In den Bonten Os" en later "Flamengo". Voormalige herberg van 1904 van de brouwerij Walrave (volgens het kadasterarchief liet de heer Walrave in 1904 een bestaande woning gedeeltelijk herbouwen). Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Beraapte en geschilderde straatgevel op een bepleisterde plint met imitatievoegen. Brede vlak gepleisterde spiegel op borstwering voor voormalig herbergopschrift. Segmentboogvormige openingen in vlak bepleisterde en licht verdiepte omlijsting. Beluikte vensters met lekdorpels en vernieuwd houtwerk (bewaarde luikduimen en klemmen). Linkerzijgevel met klein halfcirkelvormig en getralied loergat met zicht op de hoek met de Ooststraat. Rechterzijgevel met rond venstertje en laadluik. Eénlaagse haakse aanbouw onder zadeldak tegen de achtergevel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke