• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning met garage en voortuintje, gebouwd in 1932 in opdracht van Marcel Mehuys (zie bouwaanvraag van 1932). Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder pannen zadeldak. Rode bakstenen straatgevel op gecementeerde, grijs geschilderde plint met imitatie-rustica. Lijstgevel met uitspringende centrale deurrisaliet en hoeklisenen. Muuropeningen met eigentijdse afgeschuinde bovenhoeken onder bakstenen strekken en gewitte hoekblokken. Bewaard houtwerk met gekleurd glas in de bovenlichten. Lagere, links aanpalende garage met halve trapgevel en garagepoort onder betonnen latei.

• Gemeentearchief Laarne, Laarne voor de fusie, 874.1, Bouwvergunningen 1931-1933.

Auteurs: Verbeeck, Mieke