erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
54798
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54798

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Voormalig burgerhuis gelegen aan de straathoek met Kouterdreef, opgetrokken in 1885 door Jean Baptiste De Proost (volgens kadasterarchief) en heden in gebruik als kantoor van de Christelijke Mutualiteit.

Dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën en een onder zadeldak bedekt met mechanische pannen. Straatgevel met parement van witgeglazuurde steen op een blauwgeschilderde plint en met gebruik van grijze steen voor de over de gevelopeningen doorgetrokken lijsten. Begane grond met rechthoekige openingen, onder meer bewaarde paneeldeur in vlakke, blauwe hardstenen omlijsting, en verdieping met licht getoogde vensteropeningen op doorgetrokken hardstenen onderdorpel. Vernieuwde ramen.


Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54798 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.