• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpshuis

Beschrijving

Voormalige tweewoonst met landgebouw op de hoek met de Keistraat volgens weergave op de Ferrariskaart (1771-1778), mogelijk teruggaand op een woning met landgebouw uit de 18de eeuw. Volgens de gegevens uit het kadasterarchief werd een bestaande tweewoonst in 1866 aangepast, waarbij beide huizen werden samengevoegd. Verdere aanpassingen in de loop van de 20ste eeuw.

Twee dubbelhuizen van één bouwlaag en elk drie traveeën onder doorlopend pannen zadeldak met twee recent toegevoegde dakkapelletjes. Witgeschilderde, verankerde baksteenbouw afgelijnd door houten gootlijst. Rechthoekige openingen onder betonnen latei. Beide voordeuren gevat in hogere, rechthoekige omlijsting van gesinterde bakstenen met kroonlijst en neuten. Fraai 20ste-eeuws houtwerk, onder meer schuiframen en paneeldeur met deurrooster en bovenlicht met kleine roedeverdeling ingevuld met gestructureerd glas. Met klimop begroeide linkerzijgevel.

Landgebouw aan de kant van de Keistraat. Witgeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldak en voorzien van een geprofileerde daklijst.

Auteurs: Verbeeck, Mieke