Mechelhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Mechelhof

Beschrijving

Mechelhofweg nr. 2. Z.g. " MECHELHOF" cf. naambord. Historische hoeve afgebeeld binnen een ruime rechthoekige omwalling op de Ferrariskaart (1770-1778); op 19de-eeuwse militaire stafkaarten aangeduid als "Mechelhof Ferme". Resten van omwalling ten zuiden en ten westen.

Thans sterk verbouwde hoeve met L-vormige opstelling van de gebouwen rondom een deels begraasd erf met centrale putvaalt Langgestrekt boerenhuis en stal en schuurvleugel resp. ten noorden en ten westen. L.g. gedateerd d.m.v. jaarsteen 1903.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol