Sterk verbouwde hoeve

Beschrijving

Sterk verbouwde hoeve met oude Kern uit de 18de eeuw. Lage, witgekalkte en verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen (Vlaamse en mechanische pannen) zadeldaken U-vormig opgesteld rondom een deels gekasseid erf; bakstenen stoepen; centrale putvaalt. Siertuin ten westen van boerenhuis.

Ten westen, boerenhuis met onderkelderd gedeelte links cf. rechthoekige kelderopening en rechter stalgedeelte aan erfzijde. Nagenoeg blinde erfgevel voorts aangepaste muuropening. Steunberen tegen rechter zijgevel. Recente haakse uitbouw tegen westgevel.

Haaks tegen het boerenhuis aangebouwde stalvleugel voorzien van drie steunberen. Rechthoekige en getoogde muuropeningen, e.g. onder houten latei. Rechthoekige staldeur in vlakke bakstenen omlijsting.

Ten oosten, oorspronkelijk dwarsschuur en wagenhuis, thans stal. Onderbroken bedaking. Aangepaste muuropeningen onder meer gedichte poorten tussen steunberen. Muurvlechtingen in zijgevels.

Recente loods.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol