Teksten van Traditioneel diephuis

Traditioneel diephuis ()

Traditioneel diephuis van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat), te dateren in de eerste helft van de 17de eeuw. Deels gedecapeerde, beschilderde trapgevel van acht treden in bak- en zandsteenbouw, voorzien van muurankers waaronder met gekrulde spie. Aangepaste rechthoekige deur- en vensteropeningen met kwarthol geprofileerde negblokken en hardstenen dorpels. Door een omlopende waterlijst belijnde, bepleisterde geveltop, in de eerste geleding geopend door een rechthoekig drielicht met lager middenluik, vrijgelegde zandstenen posten en geprofileerde druiplijst op kraagstenen; hogerop een rechthoekig luik met geprofileerde dagkanten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine; Braeken, Jo

Enkelhuis van drie en twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op straat), te dateren in de eerste helft van de 17de eeuw. Deels gedecapeerde trapgevel (acht treden) met bak- en zandstenen parement voorzien van muurankers, onder meer met gekrulde spie. Aangepaste rechthoekige vensters; drielichtsvenster in een vrijgemaakte zandstenen omlijsting, hogerop een luik met uitspringende bovendorpel in de gecementeerde top. Rechthoekige deur met een groot rechthoekig bovenlicht.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine