erfgoedobject

Sint-Pauwels Bekeeringe

bouwkundig element
ID: 5487   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5487

Juridische gevolgen

Beschrijving

Traditioneel diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), uit de tweede helft van de 16de eeuw. Bepleisterde en beschilderde, aangepaste puntgevel, vermoedelijk in oorsprong een trapgevel uit bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers met gekrulde spie. Rondboogdeur van het type 'diamantpoortje' met diamantkopsluitsteen en -imposten in de tweede travee, verder aangepaste rechthoekige vensters. In de top, rechthoekig drielichtsvenster, het lagere middenluik met een uitspringende latei op kraagstenen; erboven rechthoekig luik en balkgat.


Bron     : De Munck-Manderyck M., Deconinck-Steyaert R. & Plomteux G. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NB, Brussel - Gent.
Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita
Datum  : 1979


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Sint-Pauwels Bekeeringe [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5487 (Geraadpleegd op 12-07-2020)