Pastorie

Gemeente Middelkerke
Locatie Dorpsplein 19, Middelkerke (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Middelkerke (adrescontroles: 07-02-2008 - 08-02-2008).
  • Inventarisatie Middelkerke (geografische inventarisatie: 01-01-2002 - 31-12-2002).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Dorpsplein nr. 19. Pastorie, heropgebouwd in 1920 naar ontwerp van architecten C. Pil & H. Carbon (Oostende). Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Baksteenbouw met in- en uitspringende gevelpartijen met neo-Vlaamse-renaissance-invloeden cf. tuitgevels met schouderstukken en aandaken waarin vlechtingen, monumentale schouwen, rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling, verdiept in korfboogomlijstingen onder meer opgevat als Brugse travee; witbeschilderde afzaten; blinde oculi in zijgevel. Verdiepte middentravee waarin rondbogige deurnis. Klein voortuintje, afgeboord door geajoureerd muurtje.

ALGEMEEN RIJKSARCHIEF BRUSSEL, DVG., nr. 9406.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans & Vanneste, Pol