Huis Rosette

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rosette enkelhuis

Beschrijving

Alleenstaand, modernistisch getint enkelhuis uit 1935, gesigneerd en naar ontwerp van architect Van Marcke (Lombardsijde). Twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak; aanpalende garage links; voorliggend tuintje, met buisvormige afsluiting. Gele baksteenbouw met onder meer strekverband in top van sterk verticaliserende en boven borstwering uitkragende liseen; gebruik van zwarte sierpannen aan kroonlijst van doorlopende erker rechts en van garage. Rechthoekige vensteropeningen, overhoeks in erker. Verdiepte en rondbogige deuropening waarboven traplichten in brede liseen.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, WL(L) 597, nummer 21.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol