Gemeente Middelkerke
Deelgemeente Middelkerke

• Inventarisatie Middelkerke (geografische inventarisatie: 01-01-2002 - 31-12-2002).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Typologieburgerhuizen
Stijlart deco

Beschrijving

Alexandre Ponchonstraat nr. 2. Halfvrijstaand burgerhuis uit de jaren 1920-1930 in art-decostijl. Rechts dieperliggend tuintje; toegangspoortje gemarkeerd door betonnen pijlers. Complex van rechthoekige en vierkante blokken tot drie bouwlagen boven souterrain; verspringend grondplan en overkragende platte dakplaat op klossen. Achteringelegen hoofdvolume van drie bouwlagen met zijdelingse ingang bereikbaar via steektrap; voorgeplaatste volumes van één (rechts) en twee bouwlagen (links). Linker volume opgevat als overhoekse erker; liseen met florale motieven doorgetrokken in het balkon met buisleuningen boven de gootlijst. Rechthoekige en rondbogige muuropeningen, deels bewaard houtwerk met grote roedeverdeling.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans & Vanneste, Pol