Begraafplaats van Middelkerke

Beschrijving

Begraafplaats van Middelkerke, destijds met toegangsdreef vanaf de Oostendelaan confer bewaarde arduinen hekpijlers tussen nummers 142 en 144. Omhaagde rechthoekige begraafplaats geaxeerd op centrale laan met calvarie. Ten westen van deze laan, geelbakstenen kapel uit de jaren 1920 en begraafplaats voor de Belgische oud-strijders van 1914-1918 en 1940-1945. Ten oosten van deze laan, oorlogsgraven van het Gemenebest van Tweede Wereldoorlog: centraal zandstenen kruis op sokkel met ingewerkt metalen kruis en dito grafzerkjes.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol

De arduinen hekpijlers aan de Oostendelaan tussen nummers 142 en 144 zijn niet bewaard.