Villa Bilboque

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Bilboque

Beschrijving

Jean Van Hinsberghstraat nr. 8. Z.g. "BILBOQUE". Villa, in 1928 opgetrokken in Anglo-Normandische bouwtrant naar ontwerp van en gesigneerd door architect A. Vereecke (Middelkerke). Enkelhuis van twee à drie traveeën; verhoogde begane grond en drie bouwlagen onder plat dak. Arduinen onderbouw en bordes; bakstenen gevelparement; gecementeerd met schijnvoegen op bel-etage, met pseudo-vakwerk op derde bouwlaag. Gevarieerd gevelspel met onder meer bel-etage onder leien luifel op gegroefde consoles; gesuperposeerde twee- en driezijdige erkers met bekronende balkons met vernieuwde houten balustrade; kroonlijst op uitgelengde klossen, gebogen boven linker travee. Rechthoekige en rondbogige vensters met verzorgd en behouden houtwerk op de begane grond onder meer schuiframen met kleine roedeverdeling in bovenvlakken; dito rechthoekige deur; korfbogige garagepoort links.

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, MI B 26, 23.10.1928.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol