Villa Marquisette

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Marquisette

Beschrijving

Eclectisch getint burgerhuis, vermoedelijk heropgebouwd in begin jaren 1920. Breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder geknikt zadeldak waarin dakkapel en dakvenster, laatstgenoemde onder licht gebogen kroonlijst en gevat tussen voluten. Gecementeerde winkelpui met art-deco-inslag, confer afgeschuinde hoeken. Bakstenen gevelparement met gecementeerde en witgeschilderde banden en omlijstingen. rechter travee met doorlopende, driezijdige erker met bekronend balkon. Rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling in bovenlichten. Rechthoekige deur, links verdiept in winkelpui.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol