"Didy", enkelhuis

Beschrijving

Jean Van Hinsberghstraat nr. 19. Z.g. "DIDY". Villa uit 1928 naar ontwerp van architect E. Deleye (Middelkerke). Enkelhuis van vier bouwlagen onder plat dak. Baksteenbouw met witbeschilderde, gecementeerde begane grond. Korfbogige loggia en deurvenster, beiden met balkon waaraan vernieuwde balustrade Hoofdgestel waarin houten gootlijst op klossen en postamenten met leeuwfiguren waartussen verhoogde borstwering met casementen. Getoogde en rondbogige vensters op borstwering waarin getoogde casementen. Rechthoekige deur en garagepoort. Vernieuwd houtwerk.

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, MI B 25, 21.03.1928.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol