"Clair Regard", modernistisch appartementsgebouw

Beschrijving

Joseph Casselaan nr. 20. Z.g. "CLAIR REGARD" cf. luifelinscriptie in mozaïeksteentjes, gesigneerd "B. VAN HECKE ARCHITECTE E/ V" (Middelkerke). Modernistisch appartementsgebouw uit de jaren 1930. Drie traveeën en vier bouwlagen onder plat dak, afgeboord d.m.v. geglazuurde dakpannen. Parement van gele sierbaksteen, verlevendigd d.m.v. vlakken met granito-bepleistering; plint van geglazuurde siertegels. Verticaliserende doorgetrokken driezijdige erker in de linkertravee en uitkragende liseen met kubistisch aandoend sluitstuk tussen de tweede en de derde travee. Begane grond met dubbelhuisopstand: verdiepte deurtravee onder luifel op ronde pilasters, rechts garagepoort. Vernieuwd houtwerk. Nr. 17 (aan overzijde): gelijkaardig appartementsgebouw z.g. "MAMAN" uit de jaren 1930; echter gevelbrede erker en verbouwde begane grond.

Nr. 18: rechts aanpalend even hoog appartementsgebouw z.g. "LUMINA" gesigneerd "D. FRANÇOIS 1937", recent afgebroken.

Toestand van dit pand najaar 2003: gesloopt.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol