Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch enkelhuis uit eerste kwart van de 20ste eeuw. Diephuis van één à twee traveeën; verhoogde begane grond en drie bouwlagen onder afgewolfd pannen zadeldak. Arduinen onderbouw waarboven met schijnvoegen gepleisterd en witbeschilderd gevelparement. Begane grond met erker rechts en getoogde deur links, beiden onder leien luifel op uitgelengde schoorstukken; tweede bouwlaag met centrale trapezoïdale erker met bekronend balkon. Rechthoekige en getoogde vensters. Nevenliggende nummers 17 en 21 eveneens in neoclassicistische bouwtrant, onder meer met geriemde omlijstingen en diamantkopvormige sluitstenen; sterk verwaarloosd.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol