Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Kerkstraat nr. 7. Neoclassicistisch breedhuis uit 1913 naar ontwerp van architect D. Vereecke (Middelkerke). Twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Arduinen plint; aangepaste begane grond waarboven met schijnvoegen gecementeerd en witbeschilderd gevelparement. Linker travee met fraaie houten erker met rechthoekige vensters; bekronend en rechts nevenliggend balkon; houten gootlijst op uitgelengde klossen waartussen casementmotief. Rondbogige en getoogde vensters onder uitgewerkte druiplijst met onder meer diamantkopmotief in sluitsteen; behouden houtwerk kleine roedeverdeling in bovenlichten.

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, MI B 11, 1913 (Vansteenland).

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol