Dokterswoning

Beschrijving

Voormalige dokterswoning, heropgebouwd in 1922 naar ontwerp van architect Eugène Deleye (Middelkerke). Dubbelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Arduinen plint waarboven rode baksteenbouw; zwarte baksteen voor rondboogfriezen in borstweringen en onder gootlijst. Tweede bouwlaag met driezijdige erker, geflankeerd en bekroond door balkons met fraaie gietijzeren leuningen. Behouden houtwerk; korfbogige vensters onder waterlijstje, beiden gevat in rechthoekig en licht verdiept casement met getrapte bovenrand. Rondboogdeur met rechts korfbogige garage onder doorlopende waterlijst. Nevenliggend nummer 39 (voormalige suikerbakkerij) met twee bouwlagen: dito bouwtrant en materiaalgebruik. Nummer 49: enkelhuis uit 1926 naar ontwerp van zelfde architect, als kleinere en sobere uitvoering van nummer 37.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossier, MI B 16, 19.10.1922 en MI B 22 29.03.1926.
  • DEVENT G., De Westkust van toen. Van de Panne tot Middelkerke, Brugge, 1982.