Neoclassicistische enkelhuizen

Beschrijving

Koninginnelaan nrs. 23-25; laatstgenoemde z.g. "IDA". Neoclassicistische enkelhuizen in repeterend schema, vermoedelijk wederopgebouwd in jaren 1920. Twee traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Arduinen plint waarboven beraapte gevelparementen. Houten trapezoïdale erkers; houten gootlijst op getrapte schoorstukken; getoogde vensters met houten balustrade. Begane gronden aangepast in tweede kwart van de 20ste eeuw nl. nr. 23 voorzien van rode en zwarte siersteen; nr. 25 in 1937 voorzien van modernistisch getint erkertje naar ontwerp van architect D. François (Middelkerke).

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, MI B 45, 04.10.1937.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol