Hotel Pension Atlanta

Gemeente Middelkerke

is beschermd als monument Hotel Pension Atlanta

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hotel Pension Atlanta

Typologiehotels
Stijlmodernisme

Beschrijving

* Koninginnelaan nr. 46/ Parijsstraat. Z.g. "HOTEL PENSION ATLANTA" cf. typerende belettering in de borstwering. Beschermd als monument bij M.B. van 10.06.2002.

Hoekpand naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke) uit 1937; aanleunend bij nieuwe zakelijkheid. Gele baksteenbouw van vier bouwlagen onder plat dak. Gebruik van zwarte siertegels aan plint, onderdorpels en voor aflijning van oculi en dakrand; gecementeerde borstwering aan brede erker en voor bovendorpels van rechthoekige vensterregisters.

Typerende afgeronde gevelvlakken en erkers onder meer markante hoekerker, doorlopend over verdiepingen en geflankeerd door oculi. Zijgevel met rechthoekige deur waarlangs links twee betraliede oculi; bewaarde houten vleugeldeur met rondbogige beglazing. Bewaarde sobere houten bordestrap met zenitale verlichting.

AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archief nr. 1811.

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, MI B 43, 05.03.1937.