Winkelhuis met appartementen

Beschrijving

Winkelhuis met bovenliggende appartementen uit 1931 naar ontwerp van architect Auguste Vereecke (Middelkerke) en aanleunend bij de nieuwe zakelijkheid. Twee traveeën en vier bouwlagen onder pannen zadeldak. Aangepaste begane grond; gecementeerd en witbeschilderd gevelparement. Rechter travee met gesuperposeerde erker met afgeronde hoeken; bekronend balkon met kubistische borstwering waarin buisvormig hekwerkje. Rechthoekige vensters, in linker travee met licht uitspringende borstwering; geometrische roedeverdeling.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, MI B 31, 21.04.1931.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol