Appartementsgebouw

Beschrijving

Winkelpand met bovenliggende appartementen, gebouwd in 1933 naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke) en aanleunend bij de nieuwe zakelijkheid. Oorspronkelijk drie bouwlagen onder plat dak; later opgetrokken tot vier. Aangepaste begane grond waarboven gecementeerd gevelparement. Markerende hoekerker, uitkragend boven dakrand; nevenliggende balkons, overgaand in tweezijdige erkers. Rechthoekige vensterregisters, op bovenste bouwlagen onder korte luifel; horizontaliserende roedeverdeling in traperker aan Leopoldlaan. Nevenliggend appartementsgebouwtje (nr. 78) uit 1936 in sobere modernistische bouwtrant naar ontwerp van zelfde architect.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, MI B36, 08.01.1934 en MI B41, 20.10.1936.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol