Burgerhuis Clos de Loups

Beschrijving

Leopoldlaan nr. 125. Z.g. "CLOS DES LOUPS". Enkelhuis uit 1936 naar ontwerp van architect B. Van Hecke (Middelkerke). Getypeerd door traditioneel volume van twee traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak en driezijdige erker; modernistisch materiaalgebruik cf. gele baksteen en simili voor omlijsting van rechthoekige vensterregisters. Rechthoekige deur met verzorgd houtwerk cf. casementversiering; achthoekig bovenlicht, gevat in verdiepte rechthoekige nis. Garage rechts Nevenliggend nr. 123: residentie in gelijkaardige bouwtrant.

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, MI B34, 25.01.1937.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol