Tweegezinsvilla in cottagestijl Venthône

Beschrijving

Leopoldlaan nr. 143-145. Laatstgenoemde z.g. "VENTHÔNE". Tweegezinsvilla in laag ommuurde tuin, opgetrokken in eerste kwart van de 20ste eeuw in cottagestijl. Drie traveeën in zijgevels, vier traveeën in voor- en achtergevels; verhoogde begane grond en twee bouwlagen onder overkragend pannen schilddak waarin klimmende dakkapellen. Arduinen onderbouw met rechthoekige en beluikte keldervensters. Gevelparement van gele baksteen met rood voor ontlastingsbogen; pseudo-vakwerk in dakvensters onder zadeldaken. Rechthoekige vensters met arduinen onderdorpels, verzorgd houtwerk onder meer luiken en kleine roedeverdeling in bovenlichten. Rechthoekige deuren op gecementeerd, bakstenen bordes aan zijgevels.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol