Tramhokje

Gemeente Middelkerke
Status Verbouwd of Gesloopt

• Adrescontrole Middelkerke (adrescontroles: 07-02-2008 - 08-02-2008).
  • Inventarisatie Middelkerke (geografische inventarisatie: 01-01-2002 - 31-12-2002).

Typologiewachthuizen

Beschrijving

Leopoldlaan z.nr./ L. Logierlaan. Tramhokje uit de jaren 1930 op de in 1903 naar Westende-Bad doorgetrokken elektrische tramlijn, z.g. "KROKODIEL" cf. recent verdwenen opschrift op de luifel; op de grens van Middelkerke en Middelkerke-Uitbreiding. Naamgeving naar herberg "IN DE KLEINE KROKODIL" cf. onder meer aanduiding op kaarten van het Militair Cartografisch Instituut. Witgeschilderde betonnen skeletstructuur boven plint van gesinterde baksteen; overkragende luifel.

VAN TROOSTENBERGHE R., Wachtend op de tram of de evolutie van de wachthuisjes te Westende, in Graningate, jaargang 6, 1986, nr.21, p. 43-51).

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans & Vanneste, Pol