Villa Pacific

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Pacific

Beschrijving

Villa in tuin waarrond lage muur met geajoureerde balustrade; gebouwd in 1931 naar ontwerp van architect A. Vereecke in cottagestijl met lichte modernistische inslag onder meer aan geritmeerd register en roedeverdeling van traplichten. Verhoogde begane grond en één bouwlaag onder een ruim en wisselend dakenspel met onder meer afgewolfd zadeldak. Gecementeerd en witgeschilderd gevelparement met pseudovakwerk onder overkragende dakrand. Afgeronde erker met bekronend balkon. Rechthoekige vensters; dito deur, verdiept in rondboognis onder luifel.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, MI B 31, 13.04.1931.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol