Burgerhuis in neorococostijl

Beschrijving

Breedhuis in neorococostijl uit eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien en pannen) waarin aangepaste dakkapel links. Arduinen plintje; gecementeerd en witgeschilderd gevelparement. Geaccentueerde rechter risaliet met afgevlakte bossage, uitlopend op dakvenster onder gebogen fronton; stucwerk met guirlandes en florale motieven, onder meer in sluitstenen. Getoogde vensters onder meer in vlakke omlijsting onder druiplijst. Rondbogige deur onder geprofileerde druiplijst. Aangepaste erkers op begane grond en verdieping.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol