Neoclassicistische eenheidsbebouwing

Beschrijving

Paul de Smet de Naeyerstraat nrs. 22-24. Neoclassicistische eenheidsbebouwing, in 1922 heropgebouwd naar ontwerp van Antwerps architect (naam onleesbaar). Breedhuizen van twee traveeën en vier bouwlagen onder pannen zadeldaken waarin recente dakkapellen. Deels aangepaste begane grond, onder meer met arduinen plint; gecementeerd en resp. grijs en wit beschilderde gevelparementen. Balkons op gegroefde consoles; balusterborstwering. Casementen met florale motieven onder meer op borstweringen en onder houten gootlijst op klossen. Rechthoekige vensters, deels met vernieuwd houtwerk.

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, MI B 15, 30.05.1922.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol