Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Prosper Poulletstraat nr. 5. Villa uit de jaren 1930. Tuin afgezet d.m.v. bakstenen muurtje met buisleningen tussen postamenten; bewaarde houten poortjes. Drie traveeën en één bouwlaag boven souterrain met links garage; tentdak (mechanische pannen). Rode sierbaksteen, afgewisseld met witgeschilderde gecementeerde vlakken onder meer voor plint en penanten. Gevelritmering d.m.v. driehoekige erkers en verdiept portaal. Rechthoekige muuropeningen. Bewaard houtwerk onder meer schuifvensters en bovenlichten met kleine roedeverdeling. Links, nr. 3, gelijkaardige villa.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol