Appartementsgebouw Home Delhuzo

Beschrijving

Westendelaan nr. 24. Z.g. "HOME DELHUZO" (cf. opschrift). Breedhuis; aanvankelijk vermoedelijk van vijf traveeën, later uitgebreid met drie traveeën; pseudo-mansardedak met dakkapellen onder plat dak. Rechter gedeelte in geveltop gedateerd "192." en art-deco-inslag in ornamentiek. Arduinen onderbouw waarboven met schijnvoegen gecementeerd en witbeschilderd gevelparement. Oudste gedeelte met linker risaliet met driezijdige erker op schoorstuk; bekronend rondboogfronton; florale motieven onder meer aan sluitstenen van vensters en aan casementen. Korfbogige poort waarboven balkon met fraai geajoureerde leuning. Uitbreiding met strakkere uitwerking onder meer rechthoekige vensters.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol