Huize Eureka

Beschrijving

"HUIZE EUREKA", zie opschrift. Bel-etagewoonhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw van drie bouwlagen onder zadeldak (bitumen); geprofileerde houten gootlijst op modillons en gevelbrede dakkapel met windbord. Witgeschilderd gecementeerd parement boven sokkelvormende kelderverdieping in arduinen bossage-imitatie. Bel-etage: loggia met gevelbreed korfbogig venster en verdiepte ingang. Erboven, breed rechthoekig deurvenster met balkon; in de derde bouwlaag, vakwerkimitatie en tweelichten. Bewaard houtwerk met grote roedeverdeling in de bovenlichten. (Afgebroken anno 2000).

In de onmiddellijke omgeving, nummer 186: destijds villa "MON CAPRICE" van 1925 naar ontwerp van architect Antoine Dujardin (Oostende). Drie bouwlagen op verhoogde begane grond; mansardedak (leien, nok evenwijdig met straat). Witgeschilderd gecementeerd parement, verlevendigd door middel van arduinen hoekbanden en kraagstenen. Rechthoekige loggia en uitkragende bovenverdieping met herhaling van de loggia. Korf- en rondbogige muuropeningen; vernieuwd houtwerk. (Afgebroken anno 2000.)

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol