Herberg met schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg met schuur

Beschrijving

Diksmuidestraat nr. 74-76. Z.g. "IN 'T BRABANTS PAARD" (nr. 74), voormalige herberg van het type afspanning met rechts schuurgedeelte naar ontwerp van architect R. Cauwe (Brugge) van 1920.Thans bestaande uit twee breedhuizen van twee bouwlagen en resp. drie traveeën en twee rechter opkamertraveeën onder kort overstekend en onderbroken zadeldaken (mechanische pannen). Verankerde baksteenbouw. Wederopbouwarchitectuur getypeerd door regionale stijlkenmerken cf. dakvenster met trapgevel, rechthoekige muuropeningen verdiept in korfboogomlijstingen, zijgevels met muurvlechtingen en aandaken.

Toestand van dit pand anno 2003: vernieuwd houtwerk.

ALGEMEEN RIJKSARCHIEF BRUSSEL, DVG, 11820.