Brasserie L'Avenir

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brasserie L'Avenir

Beschrijving

Brouwerij in neogotische wederopbouwstijl naar ontwerp van architect Jules Gunst (Koksijde) uit 1922. Woonhuis van drie traveeën links, waarnaast centrale poort en brouwerij van twee traveeën rechts; twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak (mechanische pannen) waarin centrale dakkapel onder spits zadeldakje. Arduinen plint waarin betraliede en getoogde kelderopeningen. Verzorgde baksteenbouw onder meer met rondboogarcade onder kroonlijst; gebruik van arduin in driezijdige erker onder leien luifel, in lateien op verdieping, en voor casement boven poort. Korfbogige muuropeningen onder druiplijstje; rechthoekige vensteropeningen op verdiepingen onder meer gekoppelde zoldervensters in tuitgevel links en trapgevel rechts.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, WL 491, nummer 30.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol